Waarop letten bij het aanschaffen van een nieuwe wastafelkraan?

Waarop letten bij het aanschaffen van een nieuwe wastafelkraan?

Een wastafelkraan is een essentieel onderdeel van elke badkamer, maar bij het kiezen van een nieuwe kraan zijn er verschillende factoren waarmee je rekening moet houden. Of je nu op zoek bent naar een modern ontwerp, verbeterde functionaliteit of gewoon een vervanging voor een versleten kraan, hier zijn enkele belangrijke punten om in gedachten te houden bij het aanschaffen van een nieuwe wastafelkraan.

1. Type en design

Een van de eerste dingen waar je naar moet kijken bij het kiezen van een nieuwe wastafelkraan is de stijl en het ontwerp. Bedenk of je een kraan wilt die past bij de algehele design van je badkamer, zoals: modern, klassiek, industrieel of minimalistisch. Kijk ook naar de afwerkingsopties, zoals chroom, geborsteld goud, nikkel of matzwart, en kies een afwerking die past bij de andere elementen in je badkamer. Je kan gaan voor een verhooge variant, maar ook een inbouw of opbouw. Bekijk het ruime assortiment aan kranen van EcoRain om achter jouw favoriet te komen. 

2. Soort bediening

Wastafelkranen zijn er in verschillende bedieningsstijlen, waaronder enkele hendel, dubbele hendel, kruisgreep en sensor-geactiveerd. Denk na over welke bedieningsstijl het beste past bij jouw voorkeuren en behoeften. Een enkele hendel is het meest populair en kan handig zijn voor eenvoudige temperatuurregeling, terwijl een sensor-geactiveerde kraan hygiënischer kan zijn en water kan besparen door automatisch uit te schakelen wanneer deze niet in gebruik is.

3. Optie tot eenvoudige montage

Controleer de montageopties van de wastafelkraan om ervoor te zorgen dat deze compatibel is met je wastafel of wastafelblad. Sommige kranen worden geleverd met één gat voor eenvoudige installatie, terwijl andere kranen meerdere montagegaten vereisen. Meet ook de afstand tussen de montagegaten om ervoor te zorgen dat de nieuwe kraan past op de bestaande installatie. Het liefste wil je een kraan met één ring aansluiting. Deze kan je makkelijk tussen het tafelblad klemmen waardoor de montage vrij snel kan plaatsvinden. Bij EcoRain zijn alle wastafelkranen voorzien van deze eenvoudige installatie functie. 

4. Waterbesparende functies voor besparing op kosten

Overweeg bij het kiezen van een nieuwe wastafelkraan ook de waterbesparende functies. Kranen met ingebouwde beluchters verminderen het waterverbruik door lucht aan de waterstraal toe te voegen, waardoor de druk behouden blijft terwijl er minder water wordt gebruikt. Daarnaast kunnen kranen met een thermostatische mengkraan helpen om water en energie te besparen door de watertemperatuur nauwkeurig te regelen en onnodig warm water te vermijden. Dit kan tot wel 30% aan water- en gaskosten schelen. Een slimme investering om te doen als je toch op zoek bent naar een nieuwe kraan. 

5. Kwaliteit is prioriteit voor een lange levensduur

Tot slot is het belangrijk om te investeren in een wastafelkraan van goede kwaliteit die lang meegaat. Kies een kraan van een gerenommeerd merk en controleer of deze is gemaakt van duurzame materialen zoals massief messing of roestvrij staal. Controleer ook de garantievoorwaarden om ervoor te zorgen dat je gedekt bent in geval van defecten of problemen met de kraan. Om een kraan lekvrij te houden raden wij aan om een kraan te kiezen voorzien van keramische schijven. Dit zorgt voor een goede afdichting. EcoRain wastafelkranen voldoen aan al deze vereisten. 

Eind conclusie:

Investeer in een wastafelkraan van hoge kwaliteit die lang meegaat. Kijk naar kranen gemaakt van duurzame materialen zoals messing, keramische schijven en roestvrij staal, die bestand zijn tegen corrosie en slijtage. Een betrouwbare kraan zoals die van EcoRain kan zorgen voor langdurige prestaties en waterbesparende functies, wat zowel goed is voor het milieu als voor je portemonnee.

Volgende lezen

Is een regendouche echt waterbesparend?
Badkraan vervangen: hoe doe je het en wanneer is het nodig?