Is een regendouche echt waterbesparend?

Is een regendouche echt waterbesparend?

Regendouches zijn geliefd om hun prachtige design en ontspannende douche-ervaring. Het gevoel van warm water dat als zachte regen op je neerdaalt, geeft een werkelijk hotel-gevoel dat veel mensen aantrekt. Echter, ondanks deze voordelen, zijn er ook vele vragen over het water- en gasverbruik van deze artikelen.

Een van de meest opvallende kenmerken van regendouches is namelijk het waterverbruik. Standaard kunnen snel 18 liter (!) water per minuut verbruiken, wat bijna twee keer zoveel is als een gemiddelde handdouche. Dit hogere waterverbruik roept vragen op hoe verstandig het is om een regendouche aan te schaffen, en of er waterbesparende alternatieven zijn die hetzelfde hotelgevoel kunnen presenteren. Het antwoord is ja! 

Gelukkig zijn er waterbesparende opties beschikbaar die het waterverbruik van douches kunnen verminderen. Deze waterbesparende varianten maken gebruik van speciale technologieën die de waterstroom reguleren zonder afbreuk te doen aan de douche-ervaring, Zoals bij AquaPro: deze techniek zorgt voor 50% besparing op water en gas, maar met behoud van krachtige waterstralen. Hierdoor kunnen gebruikers nog steeds genieten van het luxueuze gevoel tijdens het douchen, maar dan met minder waterverbruik.

Een interessante ontwikkeling op dit gebied ligt bij EcoRain, dat gebruikmaakt van hun eigen unieke AquaPro-technologie. Hiermee kunnen grote douches onder de 9 liter water per minuut verbruiken, een aanzienlijke verbetering ten opzichte van standaard en zelfs veel andere waterbesparende modellen op de markt.

Al met al laat dit zien dat douches, mits uitgerust met waterbesparende technologieën zoals het EcoRain-systeem, wel degelijk besparend kunnen zijn. Het is echter belangrijk voor consumenten om zich bewust te zijn van de verschillende opties die beschikbaar zijn en om een weloverwogen keuze te maken die zowel hun behoefte aan luxe als hun verlangen naar waterbesparing vervult.

Volgende lezen

Hoe kan je een regendouchekop ontkalken?
Waarop letten bij het aanschaffen van een nieuwe wastafelkraan?