Het vervangen van je wastafelkraan binnen simpele stappen uitgelegd

Het vervangen van je wastafelkraan is een eenvoudige manier om je badkamer een nieuwe uitstraling te geven en tegelijkertijd de functionaliteit te verbeteren. Of je nu een versleten kraan wilt upgraden naar een nieuwe waterbesparende kraan of simpelweg een andere stijl wilt, het vervangen van een wastafelkraan kan een opmerkelijke verandering zijn. In deze blog van EcoRain zullen we professionele tips en stappen delen om je te begeleiden bij het vervangen van je wastafelkraan, zodat je deze taak met vertrouwen kunt aanpakken en het gewenste resultaat bereikt.

 • Maak een plan

 • Voordat je begint met het vervangen van je wastafelkraan, is het belangrijk om een plan te maken. Neem de tijd om te bepalen welk type kraan je wilt installeren, rekening houdend met de stijl van je badkamer en je persoonlijke voorkeuren. Bekijk ook of je extra functies wilt, zoals een uittrekbare sproeikop of een draaibare kraan, bij EcoRain bieden we een groot assortiment aan kwalitatieve en prachtige wastafelkranen aan. Door een duidelijk plan te hebben, kun je gerichter te werk gaan en mogelijke verrassingen tijdens het proces voorkomen.

 • Verzamel de benodigde materialen

 • Zodra je een plan hebt gemaakt, is het tijd om alle benodigde materialen te verzmelen. Gelukkig heb je voor de aansluiting van de EcoRain wastafelkranen geen extra gereedschap of kennis nodig. Het is namelijk extra makkelijk te bevestigen en al het materiaal wordt standaard meegeleverd.

 • Sluit de watertoevoer af

 • Voordat je de oude wastafelkraan verwijdert, moet je eerst de watertoevoer naar de wastafel afsluiten. Dit kun je doen door de afsluitkleppen onder de wastafel dicht te draaien of door de hoofdkraan van de watertoevoer naar de badkamer af te sluiten. Vergeet niet om het water uit de leidingen te laten lopen door de kraan open te draaien nadat je de watertoevoer hebt afgesloten, om de druk te verlichten en eventueel achtergebleven water te verwijderen.

 • Verwijder de oude kraan

 • Nu de watertoevoer is afgesloten, kun je beginnen met het verwijderen van de oude wastafelkraan. Gebruik een verstelbare moersleutel om de bevestigingsmoeren en -bouten los te draaien en verwijder vervolgens voorzichtig de oude kraan en alle bijbehorende onderdelen. Zorg ervoor dat je de oude kraan zorgvuldig verwijdert om schade aan de wastafel te voorkomen.

 • Installeer de nieuwe kraan

 • Met de oude kraan verwijderd, is het tijd om de nieuwe wastafelkraan van EcoRain te installeren. Volg de instructies van onze makkelijke en duidelijke handleiding nauwkeurig en zorg ervoor dat de nieuwe kraan stevig en recht op de wastafel wordt geplaatst. Draai de bevestigingsmoeren en -bouten vast om de kraan om zijn plaats te houden en maak de juiste aansluitingen voor zowel de warme als de koude waterleidingen. De installatie van een EcoRain wastafelkraan duurt gemiddeld 15 minuten. Wij maken gebruik van universele aansluitingen en ook makkelijk te bereiken bevestigingsringen waardoor de kraan binnen mum van tijd geïnstalleerd is.

 • Controleer op lekkages

 • Zodra de nieuwe wastafelkraan is geïnstalleerd, is het belangrijk om te controleren op lekkages. Draai de watertoevoer weer open en laat het water een paar minuten lopen. Controleer vervolgens alle verbindingen en aansluitingen op eventuele lekkages en draai de bevestigingsmoeren van de slang indien nodig strakker aan.

 • Test de functionaliteit

 • Tot slot is het belangrijk om de functionaliteit van de nieuwe wastafelkraan te testen. Controleer of de hendels soepel bewegen, de waterdruk voldoende is en er geen lekkages zijn tijdens gebruik. Test ook eventuele extra functies om ervoor te zorgen dat alles naar behoren werkt. Mocht je nog vragen hebben over het vervangingsproces kun je altijd contact opnemen met onze klantenservice bij EcoRain, en wij zullen er alles aan doen om jou zo goed mogelijk weer op weg te helpen!

  Door deze tips en stappen te volgen, kun je zonder problemen je wastafelkraan vervangen en een frisse nieuwe uitstraling aan je badkamer geven. En als je op zoek bent naar hoogwaardige wastafelkranen, bekijk dan zeker EcoRain’s assortiment voor stijlvolle en duurzame opties die perfect passen bij jouw badkamer behoeften.

  Reading next